Näillä sivuilla esitellään kattavasti salibandya niin harrastuksena kuin kilpailumuotona. Esillä on lajin historiaa, pelaamiseen ja sen aloittamiseen liittyviä vinkkejä, sekä yleistä lajitietoutta. Tämän lisäksi esitellään salibandyyn läheisesti liittyviä joukkuelajeja, kuten sählyä.

Salibandy on Suomessa jääkiekon ja jalkapallon jälkeen suosituin joukkuelaji, jonka parissa viihtyy arviolta yli 390 000 pelaajaa. Näistä yli 50 000 pelaa lisenssin alla seuroissa. Suurin osa harrastajista kuitenkin pelaa säh23198013719_f493565949_k-800x510lyä tai salibandya joko kaveriporukalla tai työpaikkojen välisissä amatööriliigoissa. Kansainvälinen salibandyliitto IFF arvioi, että maailmanlaajuisesti harrastepelaajia on yli 2 miljoonaa. Lisensoituja seuroja maailmalta löytyy yli 4000.

Suomi voitti kolmannen salibandyn maailmanmestaruutensa vuonna 2016 Latvian Riiassa, Suomalaiset pelaajat ovatkin varsin näkyvästi maailmalla edustettuina ja usein tähtiketjujen ensimmäisiä valintoja. Salibandy on vauhdikas ja jännittävä joukkuelaji, joka on Suomen maajoukkueen menestyksen myötä kerännyt paljon uusia harrastajia ja myös katsojaluvut ovat lisääntyneet paremman televisionäkyvyyden siivittämänä. Laji on herättänyt mielenkiintoa myös vedonlyöjien keskuudessa, sillä seuramäärät ovat kasvamassa ja vedonlyöntitoimistot määritellessään kertoimia, ovat lähes saman tiedon varassa kuin kuka tahansa otteluita seuraava.

Reikäpallon käsittely vaatii nopeutta, hyvää havainnointikykyä sekä tarkkaa koordinaatiota ja sama pätee myös lätkän pelaamiseen. Kiekkoilu ja salibandy ovatkin tavallaan sisarlajeja, sillä jännittäviä ja yllättäviä tilanteita riittää molemmissa. Kunto nousee myös pelien myötä kuin itsestään, mutta aktiivinen treenaaminen on silti tarpeen, jotta huipulla pärjää. Jääkiekkoon ja jalkapalloon verrattuna salibandy on kuitenkin kehoa vähemmän kuluttava ja koska taklauksia ei sallita ja vartalokontaktit ovat rajoitettuja, loukkaantumisia on vähemmän. Laji sopiikin lähes kaikenikäisille liikkujille, joilla virtaa riittää ja jopa kuusivuotiaat lapset voivat aloittaa sählyn harrastamisen vanhempien opastuksella tai junioriseuroissa. Pelipaikkoja ja amatöörijoukkueita Suomessa on lähes jokaisessa kunnassa, joten mahdollisuuksia pelaamisen on paljon.